Müzik Eğitimi

Erken çocuklukta verilen müzik eğitimi, çocuğun yaratıcılığının gelişmesine yaşamı doğru algılamasına yardım eder. Çocuğun dikkatini geliştirir. Akıcı konuşma becerisi ve alışkanlığı gelişir. Çocuk, sınıfta yapılan müzik etkinliklerinde birlikte hareket etmeyi ve kendini ifade etmeyi öğrenir. Grup çalışmalarında içine kapanık olan bir çocuk, grup içinde rahatlayarak dikkati üzerine çekmeden başkalarıyla birlikte hareket etmeyi öğrenir. Hata yapmaktan korkmaz, deneyerek yaşayarak öğrenir. Çalgı ve çalgı olarak kullanılabilecek oyuncakları, araç gereçleri kullanırken ,müzik eşliğinde hareket ederken el-göz koordinasyonu, büyük ve küçük kasları gelişir. Bu da bedensel ve psikomotor gelişimini olumlu yönde etkiler.

Ritim Eğitimi

Müzik etkinliği içinde yer alan ritim çalışmaları çocukta ritim duygusunu geliştirir. Ritim çalışmaları çocuğun duyma yeteneğini geliştirir (Kulak eğitimine yardımcı olur.). Ritim çalışmaları çocuğun dikkatini geliştirir, çocuğa disiplin kazandırır. Çocuğa müziğe eşlik edip birlikte çalma, söyleme ve hareket etme becerisi kazandırır. Çocuk grup içinde görev alarak sorumluluklarını yerine getirir. Çocuğun kendine olan güveni artarak gelişir.

img
img
img
img
img
img
img

Yaratıcı Drama Eğitimi

Yaşayarak ve yaparak öğrenme yolu olarak da tanımlanabilen yaratıcı drama etkinliklerinde çocuklar bilişsel, duyuşsal ve fizyolojik becerilerini geliştirebilecekleri harikulade bir zemin kazanırlar. Oyun ve doğaçlama temeline dayalı çalışmaları kapsayan çocuklar için yaratıcı drama eğitimi ile geleceğin, sosyal iletişimi güçlü,özgüveni yüksek, kendini ifade edebilme yeteneği gelişmiş, yaratıcı, dışa dönük, uyumlu bireylerinin temelleri atılır.
Yaratıcı drama yaşantıya dayalı, aktif, etkileşimli, sosyal ve duygusal bir öğrenme sürecini tanımlar. Çocuğun gelişimini her anlamda destekleyen, başlı başına bir eğitim alanı olma özelliği taşır. Çocuğu merkeze alan yaklaşımı sayesinde çocuğun birebir etkinliğe hakim olmasını, süreci yönetmesini, aktif ve etkin bir özne haline gelmesini sağlar. Bu yolla çocuk başta kendini ve duygularını keşfeder, sınırlarını tanır, parçası olduğu dünyayı daha iyi anlamlandırır.

Ayrıca arkadaşlarıyla etkileşim halinde kaldığı drama etkinlikleri sayesinde birlikte hareket etmeyi, iş birliği yapmayı ve paylaşmayı öğrenir. Kendini karşısındakinin yerine koymayı deneyimleyerek empati becerilerini geliştirir.

img

    Whatsapp Hattımız